< Tilbage

Det er sæson for klipning af hesten - er din hest ikke vild med at blive klippet? 🐴10-10-2018 - 13:44

Ikke alle heste bryder sig om klipperen og derfor kan det være vanskelige at få sin hest klippet ðŸŽ

Læs her mere om, hvordan du bedst muligt kan hjælpe hesten;

 

Vi anbefaler naturligvis altid gradvis tilvænning gennem træning, og for mange heste kan det være en god hjælp at give hesten Hestebolcher eller vores små Træningsgodbidder, mens den lærer at klipperen ikke er farlig. 

 

Nogle heste er fra naturens side mere ængstelige end andre, og har det svært ved lyden af klipperen, uanset hvor mange godbidder man forsøger at belønne den med. 

 

Hvis man har prøvet at klippe en bange hest, som er angst for lyden af klipperen, så ved man, hvor ubehagelig en oplevelse det kan være for både hest og rytter. Hesten vil ofte huske den dårlige oplevelse, og den vil ved næste klipning, associere klipperen med noget farligt. Det er derfor meget vigtigt, at hesten fra start af er rolig under klipningen. 

 

Urtefarms Cool Down kan bruges som et urtebaseret alternativ til at få hesten bedøvet, og består af Baldrian, Kamille, Humle, Citronmelisse, Magnesiumfosfat og Koldpresset rapsolie ðŸŒ±

 

Den specielt sammensatte urteblanding i Cool Down er tilsat Magnesium og giver tilsammen en beroligende effekt på hesten, samt en korrekt tilførsel af organiske sporstoffer, der er med til at stabilisere og berolige hesten. 

 

VIGTIGT! Cool Down indeholder Baldrian og har en beroligende virkning på hesten og må ikke anvendes senere end 96 timer før stævnestart jævnfør gældende FEI regler.

 

Anbefalet daglig dosis: 10 gram pr. 100 kg hest – vi anbefaler at man opstarter minimum 3 dage før klipning, da det er forskelligt fra hest til hest, hvor hurtigt de har effekt af tilskuddet. 

 

Ønsker man en kraftigere effekt, kan Cool Down Ekstrakt tildeles sammen med Cool Down. 

Cool Down har udover klipning mange anvendelsesmuligheder, og er også rigtig populært tilskud til fx. transport, ved angst for dyrlæge eller smed, boksro, til nytår mm.

 

Cool Down kan købes i 350 gram dåse og 1,5 kg. spand.
Cool Down Ekstrakt kan købes i 100 ml. flaske.

 

Læs mere om Urtefarms Cool Down her: http://urtefarm.dk/DK/Urtefarms%20produkter/Beroligende.aspx

< Tilbage