Mød Lillian

Hos Urtefarm er det vigtigt for os, at vores produkter giver glæde og skaber resultater ude i den virkelige verden. Derfor har vi også samarbejdsaftaler med både dyrlæger, smede, ryttere og trænere inden for forskellige discipliner. 

I denne artikel skal du møde én af vores ambassadører, som vi på en tidlig forårsdag besøgte.

Passion for travheste

På en hyggelig gård lidt uden for Aarhus omgivet af grønne, bakkede marker bor Lillian Uglebjerg. Gården huser omkring 30 heste, alle sammen travheste, for Lillian er en passioneret travtræner. Lillian lever af at træne travheste op, tage dem med til løb og vinde. Hendes hjerte er tabt til heste, der af andre er kasseret – og med stort held. Lillian har i løbet af flere år som travtræner nemlig sjældent oplevet, at hun ikke med den rette træning, foder, tålmodighed og management kunne få kasserede heste på banen igen og det ”giver mig en enorm tilfredsstillelse”, som hun fortæller. Siden Lillian første gang stiftede bekendtskab med travsporten vidste hun, at det var der hun hørte til. Hun sætter pris på den kultur, der findes inden for travsporten, hvor der ikke findes snobberi og alle er lige meget værd, uanset hvor dyr en hest de har. Den hest der er hurtigst på dagen vinder og det betyder ikke noget hvem, der ejer den eller hvor den kommer fra – hvilket tiltaler Lillian. 

Et rigtigt hesteliv..

For Lillian er der ikke meget, der er tilfældigt. Hendes heste går ude det meste af tiden, har ubegrænset adgang til grovfoder og fodres med kraftfoder og tilskud to gange dagligt. Det er tydeligt, at Lillian har styr på det med travtræning og for hende er det vigtigt at hestene holdes glade. Derfor kører hun også gerne 200 kilometer til Nordjylland for at træne hestene på stranden. For som hun siger; ”vi ville også synes det var dødssygt at løbe på løbebånd altid, løber man en tur i skoven kan man altså presse sig selv lidt mere” og det mener hun også gør sig gældende for hestene.  

Vi bliver vist rundt på gården og det er tydeligt at hendes heste lever et rigtigt hesteliv. Disse heste bliver nemlig ikke pakket ind i vat, for det giver ”robuste” heste, der kender dem selv og deres krop. At kunne betragte hestene i samspil med hinanden giver Lillian mulighed for at lære hestene rigtigt at kende og hun har fuldstændig styr på, hvem der bestemmer i flokken, hvem der er ballademagere og hvem der holder sig tilbage. Lillians resultater og hestekendskab må siges at være beviset på, at man kan bedrive topsport med glade heste, der lever et naturligt hesteliv, når de ikke træner ikke eller er til løb. 

Lillian stiftede bekendtskab til Urtefarm, da hun købte en spand hyben for som hun sagde; ”det er jo godt for alt muligt”. Lillian så hurtigt resultater og kontaktede derfor Urtefarm for at lave en samarbejdsaftale. Samarbejdet kom hurtigt op og stå og siden har Urtefarm sørget for, at Lillians heste får det tilskudsfoder de har behov for, for at kunne levere topresultater. 

Maven – “Der hvor motoren sidder”

I starten af 2021 startede Lillian med at bruge Gastro Maintain – og med stor succes. Lillian fortæller begejstret om, hvordan hendes heste ”bare fungerer”. De har fået flottere pels, flottere hove og de leverer bedre resultater. På trods af corona har Lillian nu vundet mere i 2021 end i hele 2020 og ifølge Lillian har det en sammenhæng med brugen af Gastro Maintain. 

Travheste er om nogle heste, der skal levere deres yderste og en optimal foderudnyttelse og fordøjelse er essentiel. Er hestens tarmkultur, som den skal være, har det betydning for, at vitaminer og mineraler fra hestens primære foder optages bedre, hvorfor man kan se resultater som blank pels, stærke hove og optimeret præstations- og ydeevne. 

Da vi spurgte Lillian, hvad der var vigtigt for hende, når hun skulle vælge foder, påpegede hun netop at ”det er vigtigt at maven fungerer, for det er der motoren sidder” og det kan vi fra Urtefarm jo kun give hende ret i. 

Særligt på grund af Lillians store viden om heste, træning og foder er vi stolte af samarbejdet og vi glæder os til gennem tiden at introducere Lillian for flere af Urtefarms produkter, så hestene fortsat kan shine på banen – både på den ene og anden måde.