FAQ

Generelle spørgsmål

Ja, de fleste heste spiser vores produkter uden problemer. Der er altid heste, som er lidt mere tvivlende overfor hvad man putter i krybben end andre. Vi anbefaler, at man langsomt introducerer tilskuddet i hestens foder, med en lille dosis og stille og roligt sætter mængden op. Det kan godt tage 1-2 uger. Alternativt kan man forsøge at lave en lækker mash og begynde at vende hesten til smagen via mashen.

Heste er individuelle individer, derfor kan det godt tage længere tid at se bedring hos nogle heste end andre heste. Hvis man f.eks tildeler Digestive, skal man forvente at give hesten produktet i min. 3-4 uger for at se effekt og samtidig tjekke hestens øvrige miljø for faktorer, som kan påvirke den i negativ retning f.eks dårligt hø/wrap, sandophobning mv.

Ja – Alle urterne i Urtefarms produkter bliver skånsomt høstet og tørret ved lave temperaturer, så urternes aktive indholdsstoffer bevares.

Ja – alle vores produkter er produceret og pakket i Vejen i Sønderjylland.

Ja – Alle vores pelleterede produkter bliver presset ved lave temperaturer, så urterne og gærens gode egenskaber bevares.

Da vi udelukkende bruger naturlige ingredienser i vores blandinger, vil der forekomme forskelle i duft og farve, da disse afhænger af hvorledes vejret, årstiden, høsten mv. har påvirket de urter, der er blevet dyrket.

Nogle produkter skal udelukkende bruges som en kur f.eks Rød Solhat i 4-6 uger. Andre produkter som f.eks Digestive kan bruges som kur eller som et længerevarende tilskud, hvis hesten har behov for mere understøttelse af stortarmsfunktionen. Kontakt os, hvis du er i tvivl om brugen af et af vores produkter.

Kontakt os gerne for råd og vejledning, hvis du har spørgsmål og ønsker at kombinere vores produkter med din øvrige fodring.

Nej – vi tilbyder ikke gratis produkter eller anden honorering, når folk sender os tilbagemeldinger på produkterne. Man skal have lyst til at dele de gode erfaringer og ikke fordi der stilles et gratis produkt i sigte.

Produkter

Digestive er udviklet til heste med ubalance i hestens stortarm, for at booste den mikrobielle aktivitet. Den er altså til de heste, som har problemer med irriteret stortarm, efterløb, vandig eller hård afføring samt generelt dårlig tarmfunktion.

Stomach Regulator er sammensat til at understøtte en sund og stærk slimhinde i hestens mavesæk og forreste del af tarmen, samt beskytte slimhinden og epitelvævet mod syre ved at danne en beskyttende hinde og afbalancere pH niveauet i mavesækken.

Vi anbefaler ikke at Digestive og Stomach Regulator anvendes samtidigt, da indholdet i Stomach Regulator gør, at du ikke vil opnå den fulde effekt af Levucell-gæren i Digestive.

Ja – Gærstammer er naturligt forekommende overalt i naturen bla. i græs, hø, planter mv, og i sunde hestes såkaldte mikrobiota (hud, hår, tarm mm) og bakterielle flora.

 Ginger Kefir er baseret på en naturlig forekommende blanding af gærsvampe og mælkesyrebakterier, der i fællesskab (symbiose og syntrofi) står for at nedbryde fibre mv i hestens fordøjelse. Vores kefirfermentering efterligner den naturlige proces.

 I Ginger Kefir er der ikke tilsat isolerede stammer af gær. Indholdet af gærsvampe reduceres kraftigt ifm. at gæringen fortsætter i beholderen og pH falder, og produktet indeholder derefter hovedsageligt lactobacilli (mælkesyrebakterier).

Ja – der er karenstid på 96 timer på Cool Down pga. indholdet af Baldrian.

Cool Down Ekstrakt, Immunity Ekstrakt og Breathe Easy Ekstrakt indeholder alkohol (ethanol) som er på FEI’s dopingliste.

Vores øvrige produkter er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer og eventuelle tilføjelser af reglerne.

Blood Sugar Regulator er et tilskud og er udviklet til at stabilisere hestens blodsukker.

Heste er individuelle dyr og derfor er det ikke muligt, at oplyse hvor længe en hest skal have tildelt Blood Sugar Regulator for at se effekt.

Det er naturligvis vigtigt primært at have en afstemt foderplan samt at give hesten rigelig motion.

Vi anbefaler at du kigger nærmere på Urtefarms Blood Sugar Regulator, som kan anvendes til heste i risikogruppen for at få negative følgesymptomer af et for højt blodsukker og insulinniveau, overvægtige heste samt heste som skal indgræsses.

Vi anbefaler naturligvis, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

Ja – du kan uden problemer bruge koldt vand til Green Herbal Mash, koldt vand forlænger blot trækketiden en smule.

Nej – ønsker man en lun mash, må vandet maksimalt være 35 grader varmt, da det ellers ødelægger den effektive probiotikum. Vi anbefaler, at man koger vandet og lader det afkøle, eller blander med koldt vand før det blandes i mashen, fremfor at bruge varmt vand fra vandhanen.

Green Herbal mash er et tilskud til den daglige fodring – og man kan derfor anvende den mængde man selv syntes er passende. Green Herbal Mash er meget drøj i brug, så vi anbefaler, at man som minimum bruger blandingsforholdet 1:4 (1 del mash til 4 dele vand)

Måleskeen i produkterne

Der sidder et hvidt mærke på siden af spanden eller i bunden af dåsen, hvor det angives hvor meget et bæger indeholder. Tallene på selve målebægret skal ikke bruges.

Tallene på vores målebæger skal ikke bruges. Det lille hvide mærke på produkt angiver ca. hvor meget skeen indeholder; et fuldt strøget målebæger er altså tilsvarende den angivet vægt på det lille hvide mærke.