FAQ

Generelle spørgsmål

Vil min hest spise produktet?

Ja, de fleste heste spiser vores produkter uden problemer. Der er altid heste, som er lidt mere tvivlende overfor hvad man putter i krybben end andre. Vi anbefaler, at man langsomt introducerer tilskuddet i hestens foder, med en lille dosis og stille og roligt sætter mængden op. Det kan godt tage 1-2 uger. Alternativt kan man forsøge at lave en lækker mash og begynde at vende hesten til smagen via mashen.

Hvor hurtigt kan jeg forvente af se effekt af produktet?

Heste er individuelle individer, derfor kan det godt tage længere tid at se bedring hos nogle heste end andre heste. Hvis man f.eks tildeler Digestive, skal man forvente at give hesten produktet i min. 3-4 uger for at se effekt og samtidig tjekke hestens øvrige miljø for faktorer, som kan påvirke den i negativ retning f.eks dårligt hø/wrap, sandophobning mv.

Tørres urterne ved lave temperaturer?

Ja – Alle urterne i Urtefarms produkter bliver skånsomt høstet og tørret ved lave temperaturer, så urternes aktive indholdsstoffer bevares.

Er Urtefarms produkter dansk produceret?

Ja – alle vores produkter er produceret og pakket i Vejen i Sønderjylland.

Bliver jeres pelleterede produkter presset ved lave temperaturer?

Ja – Alle vores pelleterede produkter bliver presset ved lave temperaturer, så urterne og gærens gode egenskaber bevares.

Produktets farve og duft er anderledes end da jeg købte det forrige gang?

Da vi udelukkende bruger naturlige ingredienser i vores blandinger, vil der forekomme forskelle i duft og farve, da disse afhænger af hvorledes vejret, årstiden, høsten mv. har påvirket de urter, der er blevet dyrket.

Hvad menes der med et tilskudsprodukt? Hvor længe kan jeg bruge produktet?

Nogle produkter skal udelukkende bruges som en kur f.eks Rød Solhat i 4-6 uger. Andre produkter som f.eks Digestive kan bruges som kur eller som et længerevarende tilskud, hvis hesten har behov for mere understøttelse af stortarmsfunktionen. Kontakt os, hvis du er i tvivl om brugen af et af vores produkter.

Hvilke produkter giver min hest den mest optimale understøtte

Kontakt os gerne for råd og vejledning, hvis du har spørgsmål og ønsker at kombinere vores produkter med din øvrige fodring.

Er jeres kundetilbagemeldinger på jeres produkter sponsoreret eller betalt for?

Nej – vi tilbyder ikke gratis produkter eller anden honorering, når folk sender os tilbagemeldinger på produkterne. Man skal have lyst til at dele de gode erfaringer og ikke fordi der stilles et gratis produkt i sigte.

Produkter

Digestive

Digestive er udviklet til heste med ubalance i hestens stortarm, for at booste den mikrobielle aktivitet. Den er altså til de heste, som har problemer med irriteret stortarm, efterløb, vandig eller hård afføring samt generelt dårlig tarmfunktion.

Stomach Regulator

Stomach Regulator er sammensat til at understøtte en sund og stærk slimhinde i hestens mavesæk og forreste del af tarmen, samt beskytte slimhinden og epitelvævet mod syre ved at danne en beskyttende hinde og afbalancere pH niveauet i mavesækken.

Kan I anbefale at Digestive og Stomach Regulator anvendes samtidigt?

Vi anbefaler ikke at Digestive og Stomach Regulator anvendes samtidigt, da indholdet i Stomach Regulator gør, at du ikke vil opnå den fulde effekt af Levucell-gæren i Digestive.

Er der gær i Ginger Kefir?

Ja – Gærstammer er naturligt forekommende overalt i naturen bla. i græs, hø, planter mv, og i sunde hestes såkaldte mikrobiota (hud, hår, tarm mm) og bakterielle flora.

 Ginger Kefir er baseret på en naturlig forekommende blanding af gærsvampe og mælkesyrebakterier, der i fællesskab (symbiose og syntrofi) står for at nedbryde fibre mv i hestens fordøjelse. Vores kefirfermentering efterligner den naturlige proces.

 I Ginger Kefir er der ikke tilsat isolerede stammer af gær. Indholdet af gærsvampe reduceres kraftigt ifm. at gæringen fortsætter i beholderen og pH falder, og produktet indeholder derefter hovedsageligt lactobacilli (mælkesyrebakterier).

Er der nogle af Urtefarms produkter der er karenstid på?

Ja – der er karenstid på 96 timer på Cool Down pga. indholdet af Baldrian.

Cool Down Ekstrakt, Immunity Ekstrakt og Breathe Easy Ekstrakt indeholder alkohol (ethanol) som er på FEI’s dopingliste.

Vores øvrige produkter er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer og eventuelle tilføjelser af reglerne.

Hvor længe skal min hest have Blood Sugar Regulator?

Blood Sugar Regulator er et tilskud og er udviklet til at stabilisere hestens blodsukker.

Heste er individuelle dyr og derfor er det ikke muligt, at oplyse hvor længe en hest skal have tildelt Blood Sugar Regulator for at se effekt.

Det er naturligvis vigtigt primært at have en afstemt foderplan samt at give hesten rigelig motion.

Har I nogle produkter der kan hjælpe hesten igennem græsningsperioden?

Vi anbefaler at du kigger nærmere på Urtefarms Blood Sugar Regulator, som kan anvendes til heste i risikogruppen for at få negative følgesymptomer af et for højt blodsukker og insulinniveau, overvægtige heste samt heste som skal indgræsses.

Vi anbefaler naturligvis, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

Kan man bruge koldt vand i Green Herbal Mash?

Ja – du kan uden problemer bruge koldt vand til Green Herbal Mash, koldt vand forlænger blot trækketiden en smule.

Anbefaler I at man hælder kogende vand i Green Herbal Mash?

Nej – ønsker man en lun mash, må vandet maksimalt være 35 grader varmt, da det ellers ødelægger den effektive probiotikum. Vi anbefaler, at man koger vandet og lader det afkøle, eller blander med koldt vand før det blandes i mashen, fremfor at bruge varmt vand fra vandhanen.

Hvor meget Green Herbal Mash skal min hest have?

Green Herbal mash er et tilskud til den daglige fodring – og man kan derfor anvende den mængde man selv syntes er passende. Green Herbal Mash er meget drøj i brug, så vi anbefaler, at man som minimum bruger blandingsforholdet 1:4 (1 del mash til 4 dele vand)

Måleskeen i produkterne

Hvordan ser jeg, hvor meget der er i målebægret, som ligger i spanden?

Der sidder et hvidt mærke på siden af spanden eller i bunden af dåsen, hvor det angives hvor meget et bæger indeholder. Tallene på selve målebægret skal ikke bruges.

Jeg er i tvivl omkring dosering og afvejning af produktet, hvad betyder tallene på det medfølgende målebæger?

Tallene på vores målebæger skal ikke bruges. Det lille hvide mærke på produkt angiver ca. hvor meget skeen indeholder; et fuldt strøget målebæger er altså tilsvarende den angivet vægt på det lille hvide mærke.