Understøt hestens bakterieflora optimalt. Ved ophobning af ubalancer i hestens stortarm, kan heste blive voldsomt belastet og får en forringet udnyttelse af foderet og dermed også et ringere optag af næringsstoffer og i værste fald blive syge.

Det er derfor vigtigt, at man sikrer at hestens bakterieflora i stortarmen har optimale vilkår.

Hos Urtefarm har vi bl.a. Digestive og Clean It Out, som kan anvendes både alene men også i kombination, for at understøtte en optimal bakterieflora.

Et af de spørgsmål vi ofte modtager er, hvad forskellen er på de to produkter, og det kan du læse mere om her:

Fælles for begge produkter er, at de indeholder Mannan-oligo saccharider, som er et effektivt prebiotikum samt Levucell der er et probiotikum. Begge disse komponenter er med til at øge væksten af de sunde mikroorgansmer i stortarmen. Mannan-oligo saccharider stimulerer også hestenes immunforsvar. Derudover indeholder begge blandinger Marietidselfrø, der har en udrensende effekt, Oregano samt Kamille.

Digestive har base i vores varmebehandlede hørfrø, som har et højt Omega 3 indhold samt en slimdannende effekt. Digestive er testet på mange heste inden produktet kom på marked, og Digestive har vist virkelig gode resultater, både på heste med dårligt fungerende stortarm, men også understøttende hos velfungerende heste. Digestive kan anvendes til alle heste, og udmærker sig ved at kunne hæve pH værdien i stortarmen, forbedre fordøjelsen og skabe bedre trivsel hos hesten – uanset hestens udfordringer.

Digestive kan anvendes som en kur ved specifikke problemer eller over længere tid hvis hesten har brug for det, men alle heste kan have godt af at få Digestive som et dagligt tilskud.

Clean It Out er derimod lavet på en base af Aktivt Kul af organisk oprindelse, med et naturligt indhold af lerpartikler og er tilsat andre effektive komponenter, samt E vitamin. Udover at binde ubalancer, så virker Clean It Out også bakteriehæmmende og har en høj absorptionsreducerende effekt på skadelige stoffer.

Clean It Out anvendes bl.a. til:
✔️ Heste der har spist dårligt foder
✔️ Heste som har spist giftige planter
✔️ Forgiftet af anden årsag
✔️ Efter ormekur ordineret af dyrlægen (tre dage efter behandling) 
✔️ Til heste hvor der er mistanke om ubalancer i tarmen
✔️ Under boksro
✔️ Kan også anvendes som udrensende kur 1-2 gange årligt

Vi anbefaler ved efterløb, tynd mave eller hård mave hos heste, at man starter op på både en kur med Clean It Out samt Digestive for at få størst mulig, hurtigst og bedst effekt. Ved udfordringer i stortarmen, så vil der altid være ophobning af ubalancer. På den måde får man både maksimalt understøttelse af tarmfloraen, samt sikret at man får bundet ubalancerne og ført dem ud af kroppen.

Udover dette så er vores generelle anbefaling for at sikre en optimal tarmfunktion, at man sikrer, at hesten har adgang til frisk vand, er dækket med vitaminer og mineraler, samt får 2 % tørstof grovfoder pr 100 kg hest.

Vi anbefaler, at hvis man tildeler Clean It Out – eller et tilsvarende udrensende produkt – forebyggende over en længere periode, bør man tale med sin dyrlæge om at øge tildelingen af vitaminer og mineraler.

Læs mere om Clean It Out her:  https://urtefarm.dk/vare/clean-it-out/

Clean It Out 500g & Gastro Stabilizer Plus 1L – Kit: https://urtefarm.dk/vare/clean-it-out-gastro-stabilizer-plus-kit/

Læs mere om Digestive her: https://urtefarm.dk/vare/digestive-2-kg/