Ofte stillede spørgsmål

GENERELLE SPØRGSMÅL:

Kan man købe direkte hos Urtefarm?


Vil min hest spise produktet?
 • Ja, de fleste heste spiser vores produkter uden problemer. Der er altid heste, som er lidt mere tvivlende overfor hvad man putter i krybben end andre. Vi anbefaler, at man langsomt introducerer tilskuddet i hestens foder, med en lille dosis og stille og roligt sætter mængden op. Det kan godt tage 1-2 uger. Alternativt kan man forsøge at lave en lækker mash og begynde at vende hesten til smagen via mashen.

Hvor hurtigt kan jeg forvente af se effekt af produktet?
 • Heste er individuelle individer, derfor kan det godt tage længere tid at se bedring hos nogle heste end andre heste. Hvis man f.eks tildeler Digestive, skal man forvente at give hesten produktet i min. 3-4 uger for at se effekt og samtidig tjekke hestens øvrige miljø for faktorer, som kan påvirke den i negativ retning f.eks dårligt hø/wrap, sandophobning mv.

Tørres urterne ved lave temperaturer?
 • Ja - Alle urterne i Urtefarms produkter bliver skånsomt høstet og tørret ved lave temperaturer, så urternes aktive indholdsstoffer bevares.

Er Urtefarms produkter dansk produceret?
 • Ja - alle vores produkter er produceret/pakket i Vejen i Sønderjylland.

Bliver jeres pelleterede produkter presset ved lave temperaturer?
 • Ja - Alle vores pelleterede produkter bliver presset ved lave temperaturer, så urterne og gærens gode egenskaber bevares.

Jeg har købt et produkt, hvor jeg synes, at duften og farven er lidt anderledes end forrige gang jeg købte det ?
 • Da vi udelukkende bruger naturlige ingredienser i vores blandinger, vil der forekomme forskelle i duft og farve, da det kommer an på hvorledes vejret, årstiden, høsten mv. har påvirket de urter, som der er blevet dyrket.

I skriver, at jeres produkter er tilskudsprodukter. Skal jeg så give det som en kur eller kan jeg bruge det længerevarende?
 • Nogle produkter skal udelukkende bruges som en kur f.eks Rød Solhat i 4-6 uger. Andre produkter som f.eks Digestive kan bruges som kur eller som et længerevarende tilskud, hvis hesten har behov for mere understøttelse af stortarmsfunktionen.
 • Kontakt os, hvis du er i tvivl om brugen af et af vores produkter.

Hvilke produkter anbefaler I, at man kan bruge sammen, for at give min hest den mest optimale understøttelse?
 • Kontakt os gerne for råd og vejledning, hvis du har spørgsmål og ønsker at kombinere vores produkter med din øvrige fodring.

MÅLESKEEN I PRODUKTERNE

Hvordan ser jeg, hvor meget der er i målebægret, som ligger i spanden?
 • Der sidder en hvid label på siden af spanden eller i bunden af dåsen, hvor det står. Tallene på vores målebæger skal ikke bruges.

Jeg har lidt svært at vurdere mængde man skal give af jeres produkter. De tal der står på det målebæger man får med, er det i gram - for eksempel 10 gram per 100 kg hest. Men jeg vejer det af, da jeg ikke synes jeres mål passer?
 • Nej - tallene på vores målebæger skal ikke bruges. Den lille hvide label på dit produkt angiver ca. hvor meget skeen indeholder; Fuld strøget målebæger = angivet vægt på den lille hvide label. Vil man gerne selv måle det af første gang, er det naturligvis også en rigtig god ide.

KUNDETILBAGEMELDINGER:

Er jeres kundetilbagemeldinger på jeres produkter sponsoreret eller betalt for?
 • Nej - vi tilbyder ikke gratis produkter eller anden honorering, når folk sender os tilbagemeldinger på produkterne. Man skal have lyst til at dele de gode erfaringer og ikke fordi der stilles et gratis produkt i sigte.
 
DIGESTIVE ELLER STOMACH REGULATOR?

Digestive eller Stomach Regulator? Hvilket produkt skal jeg bruge til min hest? Kan de bruges samtidigt? Jeg er i tvivl.

 • Digestive er udviklet til heste med ubalance i hestens stortarm, for at booste den mikrobielle aktivitet. Den er altså til de heste, som har problemer med irriteret stortarm, efterløb, vandig eller hård afføring samt generelt dårlig tarmfunktion.
 • Stomach Regulator er sammensat til at understøtte en sund og stærk slimhinde i hestens mavesæk og forreste del af tarmen, samt beskytte slimhinden og epitelvævet mod syre ved at danne en beskyttende hinde og afbalancere pH niveauet i mavesækken.
 • Kontakt os, hvis du er i tvivl om brugen af et af vores produkter.
 • Vil du læse mere om forskellen? Klik her

GINGER KEFIR
Er der gær i Ginger Kefir?
 • Ja - Gærstammer er naturligt forekommende overalt i naturen bla. i græs, hø, planter mv, og i sunde hestes såkaldte mikrobiota (hud, hår, tarm mm) og bakterielle flora.

 • Ginger Kefir er baseret på en naturlig forekommende blanding af gærsvampe og mælkesyrebakterier, der i fællesskab (symbiose og syntrofi) står for at nedbryde fibre mv i hestens fordøjelse. Vores kefirfermentering efterligner den naturlige proces.

 • I Ginger Kefir er der ikke tilsat isolerede stammer af gær. Indholdet af gærsvampe reduceres kraftigt ifm. at gæringen fortsætter i beholderen og pH falder, og produktet indeholder derefter hovedsageligt lactobacilli (mælkesyrebakterier).

COOL DOWN ELLER TAKE IT EASY?

Hvad er forskellen på Cool Down og Take it Easy?
 • Cool Down er en urteblanding som indeholder bla. Baldrian, og vi anbefaler at Cool Down bruges i kortere perioder som fx ved klipning, transport, smed og dyrlæge. Vær opmærksom på at der 96 timers karenstid forud for stævnedeltagelse jævnfør gældende FEI regler.
 • Take It Easy er en urteblanding tilsat magnesium, og anbefales til nervøse heste og heste i stressende omgivelser, og kan bruges efter behov i længere perioder. Take It Easy kan anvendes ved stævner under FEI.

KARENSTID?

Er der nogle af Urtefarms produkter der er karenstid på?
 • Ja - der er karenstid på 96 timer på Cool Down pga. indholdet af Baldrian.
 • Vores øvrige produkter er ikke i konflikt med gældende FEI regler, men vi anbefaler at man selv holder sig orienteret om ændringer/tilføjelser i reglerne.

BLODSUKKERREGULERING - BLOOD SUGAR REGULATOR

Hvor længe skal min hest have Blood Sugar Regulator?
 • Det er naturligvis vigtigt primært at have en afstemt foderplan samt at give hesten rigelig motion.

Min hest har tidligere været syg af græsset – har I nogle produkter, der kan hjælpe hesten igennem græsningssæsonen?
 • Vi anbefaler naturligvis, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

GREEN HERBAL MASH

Kan man bruge koldt vand i Green Herbal Mash?
 • Ja - du kan uden problemer bruge koldt vand til Green Herbal Mash, koldt vand forlænger blot trækketiden en smule.
Læs mere om Green Herbal Mash her

Anbefaler I at man hælder kogende vand i Green Herbal Mash?
 • Nej - ønsker man en lun mash, må vandet maksimalt være 35 grader varmt, da det ellers ødelægger den effektive probiotikum. Vi anbefaler, at man koger vandet og lader det afkøle, eller blander med koldt vand før det blandes i mashen, fremfor at bruge varmt vand fra vandhanen.

Hvor meget Green Herbal Mash skal min hest have?
 • Green Herbal mash er et tilskud til den daglige fodring - og man kan derfor anvende den mængde man selv syntes er passende. Green Herbal Mash er meget drøj i brug, så vi anbefaler, at man som minimum bruger blandingsforholdet 1:4 (1 del mash til 4 dele vand)