< Tilbage

En sund tarm, giver en sund hest09-05-2018 - 14:23

Sørg for at holde hestens bakterieflora optimal

 

Læs mere om Urtefarms Clean It Out og Digestive her:

 

Ved ubalancer i hestens stortarm, kan heste blive rigtig belastet samt får en forringet udnyttelse af foderet og dermed også et ringere optag af næringsstoffer. Det er derfor vigtigt, at man sikrer at hestens bakterieflora i stortarmen har optimale vilkår.

 

Hos Urtefarm har vi både Digestive og Clean It Out, som begge kan anvendes både alene men også i kombination, for at understøtte en optimal bakterieflora.

 

Et af de spørgsmål vi ofte modtager er, hvad forskellen er på de to produkter, og det kan du læse mere om her:

 

Fælles for begge produkter er, at de indeholder Mannan-oligo saccharider, som er et effektivt prebiotikum samt Levucell SC 10 ME Titan der er et probiotikum. Begge disse komponenter er med til at øge væksten af de sunde mikroorgansmer i stortarmen. Mannan-oligo saccharider stimulerer også hestenes immunforsvar. Derudover indeholder begge blandinger Marietidselfrø, der har en udrensende effekt, Oregano samt Kamille.

 

Digestive har base i vores varmebehandlede hørfrø, som har et højt omega 3 indhold samt en slimdannende effekt. Digestive er testet på flere heste inden produktet kom på marked, og Digestive har vist virkelig gode resultater, både på heste med dårligt fungerende stortarm, men også understøttende hos velfungerende heste, hvis der ønskes et bedre fiber- og næringsstofoptag. Digestive udmærker sig ved at kunne hæve pH værdien i stortarmen, forbedre fordøjelsen og skabe bedre trivsel hos hesten – uanset hestens udfordringer.

 

Digestive kan anvendes som en kur ved specifikke problemer eller over længere tid hvis hesten har brug for det, men alle heste kan have godt af at få Digestive som et dagligt tilskud.

 

Clean It Out er derimod lavet på en base af Aktivt kul og er tilsat andre effektive komponenter, samt E vitamin.

 

Clean It Out er god fordi:

- Indeholder bl.a. Aktivt Kul af organisk oprindelse med et naturligt indhold af lerpartikler

- Stabiliserer fordøjelsen

- Understøtter et stærkt immunforsvar

- Indeholder et effektivt prebiotikum

- Tilsat probiotikum i form af Levucell SC gærkultur, som understøtter en sund tarmflora

- Anvendes til heste som har behov for udrensning, har spist giftige planter, ved boksro eller ved hårde præstationer hvor der ophobes mælkesyre

- Efter ormekur ordineret af dyrlægen (3 dage efter behandling)

- Kan anvendes som udrensende kur 1-2 gange årligt 

- Ved andre forhold, hvor dyrlægen kan skønne at produktet kan have sin berettigelse

 

Vi anbefaler, at hvis hestens fordøjelse er meget udfordret, at man starter op på både en kur med Clean It Out samt Digestive for at få bedst mulig effekt. Ved udfordringer i stortarmen hos hesten, vil der altid være ubalancer. På denne måde får man både maksimalt understøttelse af tarmfloraen.

 

Udover dette så er vores generelle anbefaling for at sikre en optimal tarmfunktion, at man sikrer, at hesten har adgang til frisk vand, er dækket med vitaminer og mineraler, samt får 2 % tørstof grovfoder pr 100 kg hest.

 

Vi anbefaler, at man kontakter dyrlæge, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

 

 

< Tilbage