< Tilbage

Pro og prebiotikum til heste14-03-2018 - 10:53

Kender du forskellen samt hvornår det bør anvendes?

Som hesteejer hører og læser vi ofte om Pre- og Probiotikum, og om hvor fantastisk det er for vores hestes fordøjelse. 

 

Mange af os ved dog ikke hvad det dækker over, samt hvornår det anvendes. Det er to forskellige tilskud, og den ene kan ikke erstatte den anden. Det er vigtigt at kende forskellen, samt forstå hvorfor man anvender den ene eller begge.

 

Prebiotikum dækker over et tilskud, der øger væksten af eksisterende mikroorganismer i hestens stortarm. Så helt simpelt kan man sige at prebiotikum er ”mad” for mikroorganismerne. Et eksempel på Prebiotikum er Agri-Mos/Mannan-oligo saccharider bestående af gærcellevægge, der indeholder oligosaccharider og betaglucaner. Disse ingredienser kan bindes til bakterier, og kan dermed fjerne bakterier som E coli og salmonella fra tarmene, udover deres øvrige funktion, som ”mad”. Udover dette har de også en bindende effekt på visse giftstoffer, som medfører at hesten ikke optager disse skadelige stoffer den har indtaget med foderet. Prebiotikum har altså en dobbelt effekt i hesten stortarm.

Probiotikum derimod dækker over levende mikroorganismer, som altså supplerer de mikroorganismer, der allerede eksisterer i hestens stortarm. At tildele hesten Probiotikum, er altså med til at sikre at der er tilstrækkelige mikroorganismer til rådighed, til nedbrydning af foderet i stortarmen. Ofte blive balancen forskubbet pga. stress, skimmel i grovfoder, for meget stivelse, ved transport eller under stævner. I sådanne situationer vil det være en god idé at tildele hesten Probiotikum for at sikre, at fordøjelsen fungerer optimalt. Vi har valgt at anvende Levucell SC 10 ME Titan som probiotikum, som er en gennemtestet og meget effektiv gærstreng.

 

I både vores Clean It Out og vores Digestive har vi valgt at tilsætte både Agri-mos/Mannan-oligo saccharider samt Levucell probiotikum, for at kunne understøtte hestens tarmflora optimalt. I Clean It Out findes derudover aktivt kul, en effektiv urteblanding så man får en optimal bindende effekt og samtidig får genopbygget hestens tarmflora. I Digestive derimod er indholdet varmebehandlede hørfrø i kombination med Agri-mos/Mannan-oligo saccharider, Levucell probiotikum samt en urteblanding og her er formålet at give tarmfloraen et seriøst boost med gode fibre, pre- og probiotikum. 

Er hestens fordøjelsen meget udfordret, anbefaler vi at man bruger Clean It Out som kur og Digestive i kombination ☺️

 

Læs mere om Digestive her: http://urtefarm.dk/…/Urtefarms%20…/Fordøjelse/Digestive.aspx

 

Læs mere om Clean It Out her: http://urtefarm.dk/…/Urtef…/Udrensning/Clean%20It%20Out.aspx

< Tilbage