< Tilbage

Tid til pelsskifte… hjælp din hest med et bedre pelsskifte 🐎🌱27-08-2019 - 07:54

Efteråret er allerede godt på vej, og flere heste er allerede nu begyndt at sætte vinterpels 🍂

Når hesten skifter pels, kan det være en krævende proces for hestens system og mange oplever at deres hest bliver sløv, mat i pelsen og ændrer temperament. Det er helt naturligt, men ikke nødvendigvis optimalt for hverken hest eller rytter, hvis hesten er i arbejde 🐎

B-vitaminer har en afgørende betydning for hestens velbefindende samt dens evne til at præstere. 

Mangel af B-vitamin vil vise sig ved fx træthed, øget stress, uoplagthed, manglende appetit, mat pels og dårlige hove mv. 

Urtefarms B-Vit Supply er et koncentreret flydende vitaminprodukt som indeholder hele B-vitamin komplekset. 
Ved optimale forhold producerer hesten selv tilstrækkeligt med vandopløselige vitaminer, herved også B-vitaminer i stortarmen. En af de hyppigste årsager til hestens egenproduktion af B-vitaminer ikke helt kan følge med, kan være for lidt eller for dårlig kvalitet af stråfoderet. Fungerer hestens stortarm ikke optimalt pga. fx. stress og sygdom falder blandt andet produktionen af B-vitaminer også. 

Udover at Urtefarms B-Vit Supply har et højt indhold af B-vitaminer, er der også tilsat Ramsløg og Honning 🌱

Ramsløg har et højt indhold af C-vitamin. Vidste du, at Ramsløgets grønne blade indeholder 20 gange mere C-vitamin end Citroner? C-vitamin virker som en kraftig antioxidant, og indgår desuden i konverteringen af tryptofan til serotonin, og er derfor et vigtigt tilskud til heste med mentalt og fysisk stress, som vil have et øget behov for C-vitamin. 

B-Vit Supply er naturligt konserverede og har en super god smag. Urterne, som vi benytter i vores produkter, er skånsomt tørret, så planternes gavnlige stoffer bevares🌱

Udover at anvende B-Vit Supply ved fældning og pelsskifte, kan det også en god idé at tildele hesten en kur i stressede perioder som fx. til stævner, ved flytning, ved hård træning samt til føl og plage i vækst. 

Da B-vitaminer er vandopløselige, kan hesten ikke ophobe et muligt overskud, men vil i stedet udskille dette naturligt. 

Anbefalet daglig dosering:  
4 ml pr. 100 kg hest som kur i 1-2 uger 

Læs mere om Urtefarms B-Vit Supply her: http://urtefarm.dk/…/Vitamin%20og%…/B(x30x)Vit%20Supply.aspx ☺️

 
< Tilbage