< Tilbage

Klør din hest sig? 🐴03-05-2019 - 08:28

Kløe hos heste kan være til stor gene for både hesten og hesteejeren 😔

Huden er hestens største organ og påvirkes af både ydre og indre omstændigheder. Det er vigtigt at hestens hud holdes sund, da huden er den første beskyttelse mod infektioner og er varmeregulerende.

Bliver hestens hud tør, irriteret eller skadet, er der risiko for at huden revner eller at hesten klør sig og der går hul og det øger risikoen for skader i huden. 

Der kan være mange årsager til at en hest begynder at klø sig: Tør hud, tyk pels og varme, fluer, myg og mitter pga. allergisk reaktion fra deres spyt, allergi fra foder, og planter mv., utøj samt utallige andre årsager. 

En god ide er at starte tidligt med at booste hestens immunforsvar samt sikre sig, at hesten er dækket ind med vitaminer og mineraler i dens foderplan 🐎🌱

Vi anbefaler:
✔️ Urtefarms Immunity – boost immunforsvaret (kur) 
Et stærkt immunforsvar er vigtigt og afgørende for hestens trivsel. Immunity har en meget kompleks sammensætning af forskellige urter, og indeholder phenoler med høje antioxidant egenskaber. Immunity indeholder derudover blandt andet polysaccharider og glycoproteiner. Produktet anvendes til heste ved nedsat immunforsvar. Det tildeles periodevist, som en kur ved behov, eller forbyggende 3-4 gange årligt for at understøtte et sundt immunforsvar. 

✔️ Urtefarms rene Tangbolcher – dagligt tilskud af organisk bundne mineraler mv. 
Tangbolcherne indeholder en kombination af organisk bundne mineraler, sporstoffer, omega 3 fedtsyrer og aminosyrer. Selvom hesten er dækket ind med vitaminer og mineraler i dens foderplan, kan den i perioder komme i underskud. Dette kan ofte ses som pels eller hovproblemer, at den ”ser spøgelser”, har nedsat immunforsvar, eller at dens fordøjelse ikke fungerer optimalt. Tang er et velegnet supplement til at imødegå disse problemer. 

✔️ Urtefarms Hoof And Skin – Urtebaseret biotin tilskud med omega 3, sporstoffer og aminosyrer 
Urtefarm Hoof And Skin indeholder et højt indhold af essentielle fedtsyrer fra hørfrø, marietidselfrø og chiafrø. Giver hesten en blank pels, stærke hove og en modstandsdygtig hudbarriere. Vi har tilsat probiotikum i form af Levucell SC gærkultur, så næringsoptag i tarmen øges og hesten får et bedre velbefindende. Anvendes til heste med dårlige hovkvalitet, mat pels, sensibel hud eller tendens til kløe. Kan både anvendes som et fast tilskud eller som en kur ved specifikke problemer. 

✔️ Urtefarms Sortkommenfrø (Nigella Sativa) - dagligt tilskud med et højt indhold af omega 3 fedtsyrer og antioxidanter
Sortkommenfrø har en positiv indvirkning på pels og hove, og har en understøttende effekt ved skæl og øvrige hudproblemer. Dette skyldes især det høje indhold af Thymoquinone, et helt unikt stof, som ikke findes i samme koncentration i nogle andre oliefrø eller planter. Stoffet er en kraftig antioxidant, der i forsøg også har vist positiv effekt på immunforsvaret. Ved at tildele hele Sortkommenfrø, får hesten fuldt udbytte af fedtsyrer.

Læs mere om alle produkterne her: http://urtefarm.dk/…/Urtefarms%2…/Se%20alle%20produkter.aspx 🐴🤩

< Tilbage