< Tilbage

De fleste af os kender nok Loppefrøskaller for deres sandudtrækkende og fordøjelsesfremmende effekt – men vidste du, at Loppefrøskaller kan mere end det? 🐴🌱24-09-2018 - 12:07

Når heste går på nedbidte græsfolde, jordfolde eller sandfolde kan de kommer til at æde sand eller jord. Disse partikler er ofte tungere end hestens foder, og falder til bunds i tyktarmen eller blindtarmen og bliver derfor tilbage i tarmkanalen, mens de ufordøjelige foderrester kommer med ud som afføring. Ophobning med sand eller jord kan hobe sig op over længere tid, og kan give hesten store udfordringer i fordøjelsen.

Loppefrøskaller består af fibre, og laver sammen med mave og tarmsafterne en geleagtig konsistens, som udover at fjerne sand, også smører hestens tarm og sikrer en mere optimale gødningstruktur, der medfører at hesten nemmere kan komme af med sin gødning. Fibrene sikrer derudover en god tarmperistaltik, og har hesten tendens til vandig afføring, vil det blive samlet mere da væsken i nogen grad omdannes til gele. Også ældre heste kan have god effekt af Loppefrøskallernes gavnlige effekt, da de kan have en nedsat tarmfunktion samt nedsat peristaltik.

 

I Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller med urter har vi tilsat varmebehandlede Hørfrø, som udover at tilføre hesten essentielle fedtsyrer, også har en slimdannede effekt, samt tilfører fibre. Alle de urter som vi benytter i vores produkter, er skånsomt tørret så planternes gavnlige stoffer bevares  🌱

 

Vi har også tilsat Levucell SC gærkultur, som er et meget effektivt probiotikum, der har positiv effekt på hesten fordøjelse. Probiotikum er levende mikroorganismer, som supplerer de mikroorganismer, der allerede eksisterer i hestens stortarm. At tildele hesten probiotikum, er med til at sikre at der er tilstrækkelige mikroorganismer til rådighed, til nedbrydning af foderet i stortarmen. Ofte bliver balancen forskubbet pga. stress, sygdom, for meget stivelse, ved transport eller under stævner. I sådanne situationer vil det også være en god idé at tildele hesten Urtefarms Loppefrøskaller med urter for at sikre, at hestens fordøjelse fungerer optimalt  🐎

 

En undersøgelse viser, at Loppefrøskaller har en stabiliserende effekt på blodsukker samt insulin hos raske og ikke-overvægtige heste, hvilket er meget interessant, da netop stabilisering af dette kan være en stor hjælp for ikke at udvikle overvægt. Er hesten allerede overvægtig vil man derimod med stor fordel kunne tildele Blood Sugar Regulator i kombination med Loppefrøskaller med urter, for at sikre at blodsukkeret blev holdt stabilt.

 

Vi anbefaler naturligvis altid, at man kontakter dyrlægen, ved tvivl om hestens generelle trivsel. Vi anbefaler at hesten har fri adgang til frisk drikkevand  💧

 

Urtefarms Pelleterede Loppefrøskaller med urter kan bruges på flere måder – vores anbefalet daglige dosis er:
- Går hesten på jordfold eller nedbidt græsfold, hvor der er risiko for sandindtag, tildeles hesten 10 gram af Urtefarms Loppefrøskaller dagligt pr. 100 kg hest.
- Ved konstateret sandophobning i tarmen, sammen med eller efter dyrlægebehandling, blandes der 20 gram Urtefarms Loppefrøskaller pr. 100 kg hest i hestens daglige foder i ca. 30 dage. 

 

Læs mere om Urtefarms Loppefrøskaller med urter her: http://urtefarm.dk/…/Pelleterede%20Loppefrøskaller%20med%20…  ☺️

 

Kilder: 
Den Store Foderbog af Dyrlæge Nanna Luthersson 3. udgave.

Psyllium lowers blood glucose and Insulin Concentrations in horses´ af Shannon, John J. Moreaux DVM, Jyme L. Nichols MS, Janice G.P. Bowman ph.d.

< Tilbage