< Tilbage

Er din hest træt eller uoplagt fordi den er ved at sætte vinterpels?24-09-2018 - 11:58

Heste kan ved pelssætning have et øget behov for B-vitaminer og nogle gange kan hestens egenproduktion ikke følge med  🐎

B-vitamin er et vandopløseligt vitamin, som hesten selv producerer i stortarmen ved korrekt tildeling af grovfoder. Hvis hestens stortarm fungere dårligt på grund af dårligt foder, stress, sygdom mv. falder produktionen af blandt andet B-vitamin også. 

 

B-vitamin har en afgørende betydning for hestens velbefindende samt evne til at præstere. Dette viser sig hurtigt ved fx. træthed, øget stress, mat pels og dårlige hove. 

 

Urtefarms B-Vit Supply er et koncentreret flydende vitaminprodukt, som indeholder vandopløselige B-vitaminer og indeholder hele B-vitamin komplekset. 

 

Urtefarms B-Vit Supply er - udover at have et højt indhold af B-vitamin - også tilsat Ramsløg og Honning. Ramsløg har et højt indhold af C-vitamin, og vidste du at Ramsløgets grønne blade indeholder 20 gange mere C-vitamin end Citroner? C-vitamin virker som en kraftig antioxidant, og indgår desuden i konverteringen af tryptofan til serotonin, og er derfor et vigtigt tilskud til heste med mentalt og fysisk stress, som vil have et øget behov for C-vitamin. Alle urter som vi benytter i vores produkter, er skånsomt tørret så planternes gavnlige stoffer bevares. Vi har tilsat en smule Honning, som sikrer en god ædelyst hos hesten.

 

Udover at anvende B-Vit Supply ved pelsskifte, kan det også en god idé at tildele hesten en kur i stressede perioder som fx. til stævner, ved flytning eller ved hård træning.

 

Vi anbefaler naturligvis altid, at man kontakter dyrlægen, ved tvivl om hestens generelle trivsel.

 

Tilsætningsstoffer Pr/kg i Urtefarms B-Vit Supply:
B1 vitamin 2700 mg
B2 vitaminer 5400 mg
B6 vitamin 4500 mg
B12 vitamin 18 mg
D-Pantothensyre 13500 mg
Nicotinsyre 27000 mg
Folinsyre 900 mg
Cholin-klorid 90000 mg
Biotin 180 mg

 

Daglig dosering: 4 ml pr. 100 kg hest som kur i 1-2 uger.

 

Læs mere om Urtefarms B-Vit Supply og find din lokale Urtefarmforhandler her: http://urtefarm.dk/…/Vitamin%20og%…/B(x30x)Vit%20Supply.aspx  ☺️

 

Kilder: 
Den Store Foderbog af Dyrlæge Nanna Luthersson 3. udgave.
www.sundforskning.dk

< Tilbage